top of page

Provningar

Vi samarbetar med en av Sveriges ledande experter inom området som utför provningar av alla dess slag.

Välj mellan våra öppna choklad- och kaffeprovningar eller anordna en privat provning med det du själv tycker låter mest intressant.

Provningar av alla dess slag

Hylla dina sinnen! Lär dig om allt från tillverkning, råvaror och historia till hur man känner små subtila skillnader i smaker. Eller hur man på bästa sätt provar och kombinerar dryck med olika godsaker.

 

Njut av och upptäck chokladens magi, lär dig mer om vad som särskiljer en lakrits från en annan. Vad konsten bakom en kopp med riktigt lyxigt specialkaffe är. Eller få en inblick in i cigarrernas värld.

Provningar är ett perfekt event för både stora och små samman-ställningar. Kör en After Work med kollegorna, fira en vän eller någon i familjen. Ett skönt och kul avbrott under en konferens eller en möhippa/svensexa. Ett trevligt sätt att umgås kring en sinnlig njutning.

 

Välj mellan våra öppna choklad- och kaffeprovningar eller anordna en privat provning med det du själv tycker låter mest intressant. Lärorika provningar där det passar dig. På kontoret, konferensen, hemma eller online!

Choklad_Cirkel.png
Kaffe_Cirkel.png
Lakrits_Cirkel.png
Tobak_Cirkel.png

NJUTNING DÄR ALLA SINNEN AKTIVERAS

syn, hörsel, doft, smak och känsel

Chokladprovning

Lär känna chokladens mytiska och njutningsfulla värld och upptäck nya härliga chokladaromer. 

 

Under provningen provas choklad i absolut världsklass och deltagarna får lära sig allt om chokladens historia, odling och framställning. Vitt skilda smaker och karaktärer kommer upptäckas då choklad med varierande kakaohalt från världens alla hörn provas. 

 

Den som frågar kanske även får veta hemligheterna bakom kvalitetschoklad och chokladens hälsobringande effekter.

Guanaja_5g.png
Chuao_Karré.png
Valrhona_Manjari_5g.png
Venezuela.png
Valrhona_Dulcey_5g copy.png
Porcelana.png

AMEDEI CHUAO

Venezuela

bitter, söt & syrlig

plommon & röda bär

Chokladprovning

Kaffeprovning

Lär dig om konsten bakom en kopp med riktigt lyxigt specialkaffe. Den spännande historien bakom en energifylld frukt och dess kärna.

 

Under provningen får man testa på kaffe från olika länder, med olika karaktärer och smaker. Du lär dig även om olika bryggningsmetoder, små konkreta tips om hur man får kaffet att nå sin fulla potential. 

Kaffet är även noggrant kombinerade med olika typer av choklad för att ge dig en förståelse om hur smaktoner kan förhöjas om dryck och konfekt paras ihop rätt.

 

Provningsledaren i detta fall äger själv ett kafferosteri och har flera års erfarenhet inom området. Så se till att nyttja tillfället och fråga om sådant du alltid undrat om allt som har med kaffevärlden att göra.

AdobeStock_158430523.jpeg
AdobeStock_158430523.jpeg
AdobeStock_158430523.jpeg

MUSKEDUNDER

Mexico & Indien

perfekt som espresso

rökiga toner

Lakritsprovning

Svart, mjukt, hårt, sött, salt. Oavsett i vilken form vi äter det är lakrits helt oemotståndligt för så många av oss. Men det finns så mycket mer att upptäcka.

 

Under lakritsprovningen provar du lakrits i olika former - söt, salt, smaksatt och i kombination med choklad. Samtidigt får du lära dig om lakritstillverkning, historik och en hel del kuriosa. Vad är egentligen skillnaden mellan lakrits och salmiak och hur skiljer man premiumlakrits från det man hittar i godishyllan. Allt det och mycket mer får man lära sig och prova på under en lakritsprovning.

F_Styck copy.png
B_Styck.png
A_Regular_Styck.png
Djöflar_Styck.png
1_Styck copy.png
Färsk_Saltlakrits_Styck.png
Rullar_St.png
Tronchetti_Lösa.png
Bombur_Styck copy.png

1886 TRONCHETTI

Kalabrien

rålakrits - under 42°

ekologisk & fairtrade

Kaffeprovning
Lakritsprovning

Cigarrprovning

När man tar sig in i cigarrernas värld inser man snabbt att det verkligen finns en uppsjö av information. Under en cigarrprovning får man doppa tån i många olika delar av all denna information samtidigt som man provar att röka två cigarrer.

Provningsledaren går igenom allt från grundläggande information såsom hur man snoppar och röker en cigarr till mer specifik kunskap om cigarrens uppbyggnad, hur storleken påverkar rökupplevelsen och vad som skiljer tobak åt.

Man får enkla tips och trix på hur man förvarar sina cigarrer, vad man ska tänka på när man väljer en humidor och hur man särskiljer en bra cigarr från en mindre bra.

Dessutom får man lära sig hur man kombinerar cigarr med dryck och mat samt hur man väljer cigarr för specifika tillfällen.

VegaFina_Nicaragua_Short.png
Oval-03-01.png
smoke03.png
Lit_Cigar.png

SANTA DAMIANA PANETELA

Dominikanska Republiken

perfekt innan maten

mild & krämig

Cigarrprovning
bottom of page