top of page

UPPSALAPRALINEN

STORA SMAKER

STOLTA TRADITIONER

UP_logo_Ornament-02.png

Rostad kaffeböna

Ett samarbete mellan

Chocolat och Uppsala Kafferosteri

Pralin.png

En smaksensation!

Två lokala företag gick ihop och skapade Uppsalapralinen

Vit chokladmousse med färskmalet kaffe

Uppsalas egen pralin är handgjord i Belgien av kraftig mörk choklad som balanseras av en härlig fyllning med lätt mousse på vit choklad och färskmalet kaffe. På toppen ligger kaffebönan. 

 

Bit in i den rostade bönan så uppstår en kaffeexplosion som tillsammans med den mjuka, söta chokladmoussen skapar en fantastisk smakupplevelse.

Kraftig mörk choklad

När två bönor blir en pralin

Nu har vi en uppdaterad version av vår alldeles egna Uppsalapralin. Det som började med ett samarbete mellan Chocolat och Lindvalls Kaffe har nu utvecklas och istället blivit ett samarbete mellan Chocolat och Uppsala Kafferosteri.

 

Med samma brinnande passion för smaker i alla dess former har vi kombinerat kaffebönan och kakaobönan som tillsammans bildar en riktig smakexplosion! Döpt till Uppsalapralinen som en hyllning till den stad vi båda verkar i.

 

David Fichtel, rostmästare på Uppsala Kafferosteri, har tagit fram ett kaffe med mustiga toner av kakao och mörk choklad. Detta för att göra pralinen, om möjligt, ännu godare! Bönan på toppen är nu lite mer mot det mörkrostade hållet än tidigare vilket gör att smakupplevelsen blir fylligare och mer intensiv.

UK-logo-stacked-black-RGB.png
Hrair_Sigantur_Tjock.png
Hrair Panossian
Chocolat
David_Fichtel_Signatur.png
David Fichtel
Uppsala Kafferosteri
Chocolat_Logo_Large.jpg
bottom of page